Siirry suoraan sisältöön

Logon ja yritysilmeen uudistus

GRAAFINEN SUUNNITTELU, BRÄNDI, PAINOTUOTTEET

Tunnistettavuus

OK Salonki on tarjonnut kauneus- ja hyvinvointialan palveluja Helsingissä lähes 40-vuotta. Yritys perustettiin 1984, jolloin yrityksen logo suunniteltiin. Vuosien myötä logon ympärille muotoutui visuaalinen ilme, joka vaihteli vuosien ja vuodenaikojen mukaan. Asiakkaat tunnistivat OK Salongin logon lisäksi vihreän harmaavalkoisesta väripaletista.

Ajan tuomat muutokset

Alkuperäinen logo oli osa yrityksen identiteettiä ja tuttu asiakkaille, jotka olivat käyttäneet yrityksen palveluja jo kymmeniä vuosia. Aika oli kuitenkin juossut logon edelle. OK Salongissa oli harkittu logon uudistamista, mutta uuden logon suunnittelu oli haastava aloittaa omien ideoiden kautta. Halu uudistaa lähti liikkeelle salongin logosta, mutta logon ollessa keskeinen tekijä yrityksen tunnistettavuudessa, päädyttiin yritysilmeen kokonaisvaltaiseen uudistamiseen.

Projektin aikana uutta yritysilmettä ja logon tyyliä haetiin salongin työntekijöiden kanssa leikekirjojen sekä haastattelujen avulla.

ALKUPERÄINEN LOGO
UUDISTETTU LOGO

Moneen taipuva ilme

OK Salongin yritysilmeen elementit saivat inspiraationsa kampauksista ja Hoitohuoneen tarjoamista hemmottelevista hoidoista. Ilmeestä tahdottiin värikäs, mukaillen palveluiden värienkäyttöä työntekijöiden energiaa, mutta samalla tahdottiin säilyttää tunnistettavuus.

Graafisen ohjeistuksen mukana suunniteltiin elementtejä, joita työntekijät käyttävät viestinässä rakentaen niistä erilaisia kokonaisuuksia:

  • valomainoksissa
  • sosiaalisen median päivityksissä
  • lahjakorteissa
  • tulostettavissa mainoksissa

Elementit somessa

Painatettavien tuotteiden suunnittelu

OK Salongille suunniteltiin osana projektia uudella yritysilmeellä:

– käyntikortit
– ikkuna- ja kokoontaitettavat hinnastot
– käyntikortit
– lahjakortit
– painokuvio

Osana projektia suunniteltiin painokuvio silkkipainetuille mustalle ja punaiselle kuitukangaskasseille.

TAITETTAVA HINNASTO
PAINOKUVIO I
PAINOKUVIO II

Edellinen

Älykodin konseptisuunnittelu

Seuraava

Palvelujen konseptointi ja markkinointi